Vriendenkamer
 
Drie Heerhugowaardse kunstenaars tonen hun werk in de Vriendenkamer van het museum. Met enige regelmaat schilderen en tekenen deze kunstenaars samen in een atelier. 

 

Gerda Kooger heeft een opleiding aan de Vrije Academie te Den Haag en aan de Ruudt Wackers Academie in Amsterdam gevolgd. 
 
“Ik probeer door middel van eenvoudige vormen mijn gevoelens uit te beelden: ...de mens, de natuur is de bron waaruit ik put..”

 

Jan Hollenberg heeft een opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam gedaan. Het landschap, met bomen en vaarten,  loopt als een rode draad door zijn werk. Zijn werk wordt verbeeld in een figuratieve stijl met een mate van abstractie, kleur als expressiemiddel en uitgevoerd in acrylverf. Zo wil Jan de schoonheid en de kwetsbaarheid van de natuur laten zien.

 

Leo Haegens heeft in een groot aantal jaren door vele cursussen en een vijfjarige opleiding bij Atelier Forme in Amsterdam een brede basis weten te vormen. Met de mens als thema, maakt Leo potlood- en pentekeningen, linosneden, maar ook collages en olieverfschilderijen
 
Tegenwoordig laat ik beeltenissen in mijn gedachten ontstaan om ze tenslotte op het platte vlak te laten ontstaan”.

 

Enkele van hun werken

 

Leo Haegens

                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Gerda Kooger