Onthulling portret Dhr. van Langen
De laatste dijkgraaf van de Polder Heerhugowaard
 
In het poldermuseum aan de Huygendijk 17 in Heerhugowaard was het zondag 31 juli een drukte van belang. Daar werd die middag een bijzondere onthulling verricht.
 
 
Heerhugowaards kunstenaar Rem de Boer heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan een portret, een portret van de heer Jaap van Langen. De heer Van Langen was in de jaren 1967 – 1979 dijkgraaf van de polder Heerhugowaard. Op 1 januari 1980 fuseerde de polder met 16 andere waterschappen tot één groot waterschap, het Groot- Geestmerambacht. Dat betekende meteen dat Van Langen de laatste dijkgraaf in functie was van de polder Heerhugowaard.
 
De onthulling van het portret werd zondag door de inmiddels 99-jarige heer Van Langen in eigen persoon verricht, samen met Rob Veenman, loco-dijkgraaf van het huidige waterschap Hoogheemraadschap Hollands Noorder Kwartier. Ruim honderd mensen waren aanwezig om dit plechtige moment bij te wonen. 
 
In memoriam. Op 16 januari 2018 is dhr. van Langen op de respectabele leeftijd van 100 jaar overleden. Lees hier een Interview uit 2016 met dhr. van Langen terug.